Sizde benim gibi bir Temmuz sabahı uyanıp artık gidecek bir okulunuzun olmadığının farkına mı vardınız? Üniversiteyi bitirdiğiniz sene tüm Dünya'da ekonomik kriz mi çıktı? Artık bir yetişkin olduğunuzu kanıtlamak istiyorsunuz ama elinizde ekonomik özgürlüğünüz mü yok?

İşteeee bende aynı sorunlar yaşamaktayım ve bu sorunlara çözüm aramaktayım :)

13 Şubat 2010 Cumartesi

Yükselen Burç


Astrolojide doğum haritası (Horoscope); doğum tarihiniz doğum saatiniz ve doğduğunuz yeri içeren temel bilgiler ile çıkartılır. Bir doğum haritası kişiliğiniz ve bunun doğrultusunda geleceğinizi yönlendirebileceğiniz derin bilgiler içerir. Tarihte bu temel bilgiler ile çıkartılan ilk doğum haritası millattan önce 5. yüzyılda gerçekleştirilmiştir.


Yükselen Burcunun Hesaplanması..

Yükselen burcun tesbit edilebilmesi için doğduğunuz ay gün ve yılı bilmenizin yanısıra doğduğunuz saati de bilmeniz gerekiyor. Ayrıca doğum yerinizi de bilmeniz gerek.

Çünkü yükselen burç; doğduğunuz anda doğduğunuz yere göre ufuk çizgisinde yükselmekte olan burç demektir.

Mesela saat 07:00'de Van'da Güneş yükselirken o sırada İstanbul'da henüz Güneş görünmez. Şayet siz güneş doğarken doğduysanız bu durumda güneş'in bulunduğu burçta ufuk çizgisinde yükselecektir. Bu durumda hem Güneş'iniz (Burcunuz) hem de Yükselen Burcunuz aynı burç olacaktır.

Tabii bunun tersi de olabilir. Yani güneş batarken doğmuş olabilirsiniz. Bu durumda güneşin bulunduğu burç ufuk çizgisinde batıyor alçalıyor demektir. O zaman burcunuzun karşıtı olan burç yükselir.

Mesela burcunuzun Aslan olduğunu düşünelim. Güneş batarken doğduysanız güneşin bulunduğu burç da birlikte ufuk çizgisinde batacak alçalacaktır. Bu sırada Aslan Burcu'nun zıt burcu olan Kova yükselecektir. Böylece sizin Yükselen Burcu'nuz Kova olacaktır.

Bu nedenle doğum zamanınızla birlikte doğum yeriniz de Yükselen Burç tesbiti için önemlidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder