Sizde benim gibi bir Temmuz sabahı uyanıp artık gidecek bir okulunuzun olmadığının farkına mı vardınız? Üniversiteyi bitirdiğiniz sene tüm Dünya'da ekonomik kriz mi çıktı? Artık bir yetişkin olduğunuzu kanıtlamak istiyorsunuz ama elinizde ekonomik özgürlüğünüz mü yok?

İşteeee bende aynı sorunlar yaşamaktayım ve bu sorunlara çözüm aramaktayım :)

9 Şubat 2010 Salı

Kaplan Yılı 2010

Çin Zodyak sistemi dünyanın en eski astroloji kurgusudur. Batı ve Hint Astrolojisinde olduğu gibi insanları 12 ayrı kişilik tiplerine ayırır. Batı sisteminden farklı olarak da takımyıldızlara insanların davranışlarını betimleyen mitolojik yakıştırmalar verilmez. Bunun yerine Çin Astrolojisinde dünyadaki yaşam modelinin karmaşık doğu felsefesi, mevsimler ve havadan etkilendiğini açıklayan tanımlar yer alır. 

Doğu bilgeliğinin temeli Taoizm’den kaynaklanmaktadır. Bu felsefenin temel inanışında evrenin iki zıt güç arasındaki sonsuz çekişmeden oluştuğu var sayılır. Erkek ve dişi kutuplarının simgelenmesi ile açıklanan iki zıt güç Yin ve Yang olarak adlandırılır. İki temel gücün temsilcileri ise Güneş ve Ay olarak belirtilmiştir. Geri kalan beş elemanın eklenmesi ile Çin Astrolojisinin temel yapısı kavranmış olur.


ELEMENT
SİMGELEDİKLERİ
GEZEGEN
TAHTA
Büyüme,Yaratma ve beslenme süreci
JÜPİTER
ATEŞ
Eylem, Motivasyon ve Kültür
MARS
TOPRAK
Denge, Katı, Güven ve itimat
SATÜRN
METAL
Mal varlığı ve Parasal başarı
VENÜS
SU
Açıklık, İletişim ve Fikir alışverişi
MERKÜR


KAPLAN
09.02.1986 – 28.01.1987
ATEŞ
+

Benim burcum  Kaplan Burcuna denk geliyor. Sansa bakın ki bu sene Kaplan Yılı... Sizde benimki gibi bu tarihler arasında doğduysanız  sizi de güzel bir yıl bekliyor demektir...

Gelelim bu burcun özelliklerine; 

Genel Özellikleri : Talihli, Dinamik, Huzursuz, Cesur, Ne Yapacağı belli olmayan, Yaşama bağlı ve yaşamı seven.

Kaplan yılında doğan insanlar genel olarak talihlidir. Beklenmeyen tarzda davranan, hareketli ve cesur insanlardır. Kaplan yılında doğan bir insan ile beraber olan birisinin ondan bıkması düşünülemez. Bu insanlar sonucun nereye varacağını tam olarak düşünmeden eyleme geçmekte acele ederler. Sık sık coşku havasına girerler. En iyi tarafları sıcak kalpli olmalarıdır. Başkalarının isteklerine anlayışla yaklaşırlar. Zayıf tarafları ise bencillik ve dostlarına karşı mesafeli davranmalarıdır.

Kaplan yılında doğanlar meslek ve kariyerde genellikle başarılı olurlar. Bazen telaşlı mizaçları zarar görmelerine sebep olur. Güçlü duygusal bir mizaca ve kuvvetli seks yönelimine sahiptirler. Kadın veya erkek olsun gençliklerinde çapkınca yaşam sürmeleri olasıdır. Bununla beraber yıllar geçtikçe olgunlaşırlar ve durulurlar.

Kaplan yılı doğanlar için en az mutluluğu Maymun yılında doğanlarda bulurlar. En başarılı ilişkileri ise Köpek ve At yılında doğanlar ile gerçekleştirirler. Bundan başka Ejderha ve Domuz yılında doğanlar ile anlaşmaları da mümkündür.



Bu yılın getirecekleri hakkındada şunları diyebilirim;

  14 Şubat 2010 tarihinde Çin astrolojisinde  Metal  (Beyaz) KAPLAN yılı başlayacaktır.

       2010 Yılı Batı takvimine göre bir sayıdır. Çin takviminde  4708  yılı başlamaktadır. Çin Zodyak içinde 12 yıllık periyodun 3.kısmı Beyaz Metal Kaplan yılıdır. Kaplan yılı tüm yönleri ile çok ilginç bir sene olacaktır. Metal Kaplan yılı hayatın her alanında ciddi ve önemli değişimleri gündeme getirir.
Kaplan yılının başlama zamanının 14 Şubat Sevgililer gününe rastlaması romantik insanların coşkuya kapılmasına neden olmaktadır.  Aşk ve romantizmin 2010 yılında saltanat süreceğine inanıyorlar. 1960'ların romantik müziklerinin gündemi doldurması ve aşklarda duygusal çağın ortaya çıkması beklenmektedir. Beyaz Metal Kaplan yılı için en olumlu madde gümüş olacaktır. Altının zirve yaptığı bir zamanda bu metalden uzaklaşma yaşanabilir. Gümüş yeniden hayatın pek çok alanında kendini gösterebilir. Eğer Çin horoskopuna göre Koyun, At (özellikle Ateş At), Köpek, Kaplan, Öküz veya Ejderha doğumlu iseniz 2010 yılında bir kenarda beklemeniz veya pasif olmanız beklenmemelidir.  Tavşan, Horoz veya Maymun yılı doğumlu insanlar için 2010 yılı daha fazla çalışma, uğraşma ve enerji harcama zamanı olacaktır. Diğer doğumlu kişiler için 2010 yılı yansız (nötr) olacaktır. 2010 Yılı için en güçlü Zodyak burçlarından bir tanesi yaşanacaktır.

2010 Kaplan yılında doğal girişimler ve risk içeren denemeler başarı kazanabilir. Klasik Çin Değişimler kitabında Helogram'lardan birinde şöyle bir öneri vardır : "Kaplanın kuyruğuna basınca sizi ısırmıyorsa kaçmak için fırsat vardır" İşte 2010 yılında iş ve girişimler için doğal etkiler zarar görmeden fırsatları kullanmak becerisidir. Kaplan yılında aynı zamanda en güçlü mücadele, savaş ve kavgalar için hazır olmak gerekiyor.

   Kaplan Yılında Doğanlar : Kaplan yılında doğan kişiler Öküz yılının bitmesini iple çekmişlerdi ! Daha enerjik, başarılı ve girişimci olacakları bir sene yaşayacaklar. Onlar için olası sorun aşırı para harcama meylidir. Çok savurgan ve müsrif olmaya karşı dikkatli davranmalıdır.

1 yorum:

  1. kaplan yılı ateş grubu yılanları nasıl etkileyecek onu da yazsaydın

    YanıtlaSil