Sizde benim gibi bir Temmuz sabahı uyanıp artık gidecek bir okulunuzun olmadığının farkına mı vardınız? Üniversiteyi bitirdiğiniz sene tüm Dünya'da ekonomik kriz mi çıktı? Artık bir yetişkin olduğunuzu kanıtlamak istiyorsunuz ama elinizde ekonomik özgürlüğünüz mü yok?

İşteeee bende aynı sorunlar yaşamaktayım ve bu sorunlara çözüm aramaktayım :)

26 Şubat 2010 Cuma

Fransa

Evet artık tatil yeri hakkında püf noktalarını verme zamanı geldi. Size bazı ülkeler için önemli bilgiler vereceğim umarım işinize yarar :)

Fransa

Başkenti Paris, Dili Fransızca, Cumhurbaşkanı Nikolas Sarkozy,Yüzölçümü 547.030km²,Nüfus 2009'da 60,073,483, Para birimi Avro"€", Saat dilimi 2 (UTC+1) - Yaz CEST 2 (UTC+2), Telefon Kodu+ 33. 31.840 kilometrelik uzunluğuyla Fransa demiryolu ağı, Batı Avrupa'nın en gelişmişidir. Fransa'da ayrıca uzunluğu toplamda 893.300 kilometreyi bulan bir karayolu ağı da bulunmaktadır. Fransa'da yaklaşık olarak 478 adet havaalanı bulunmaktadır.Fransızların %51'i kendilerini Hıristiyanlığın Katolik mezhebi ile ilişkilendirmiş, %31'i agnostik ya da ateist olduğunu belirtmiş, %10 başka dinlere inandığını dile getirmiş, %4'ü İslam inancına mensup olduğunu, %3'ü Protestan mezhebinden geldiğini, %1'i Yahudi, %1'i de Budist olduğunu söylemiştir. Fransa verilen sağlık hizmetleri, 1997 yılında Dünya Sağlık Örgütü tarafından birinci sırada gösterilmiştir.[25] Sağlık hizmetleri, AIDS, kanser ve kistik fibrozis gibi kronik hastalıkları olan yurttaşlar için genelde ücretsizdir. Fransa'da ortalama beklenen yaşam süresi 79.73'tür.
2007 yılı itibarıyla Fransa'da yaşayan kişilerin 140 bininde HIV/AİDS virüsü bulunmaktadır. Bu da toplum nüfusun %O.4'üne denk gelmektedir. Fransa'da ötanazi yasaktır, ancak kanser hastası Chantal Sébire'in 21 Mart 2008 tarihinde ölümünün ardından otopsi bulgularındaki kuşkular, ülkede ötanazi tartışmalarını yeniden alevlendirmiştir.

Eiffel Kulesi: Paris'in hatta Fransa'nın sembolü olan meşhur Eiffel Kulesi her gün milyonlarca turistin akınına uğruyor. Eiffel'in en tepesine çıkıp da muazzam Paris görüntüsünü seyrettiğinizde "iyi ki gelmişim" diyeceksiniz.
(Louvre Müzesi): Eğer müzelere resimlere heykellere meraklıysanız, dünyaca ünlü bu müzeyi görmeden Fransa'yı gördüm demeniz biraz yanlış olur. Bu müzeyi görmek için içinizde özel bir müze aşkı olmasına da gerek yok! sadece "Mona Lisa burada sergileniyor" desek, sanırım bu müzeyi ziyaret etmek için oldukça büyük bir neden...
Seine Nehri: Paris'i birde gece ışıl ışılken ve nehirde hoş bir akşam gezisi sırası görme fikri hoş değil mi? Bunun gerçekten sizi büyüleyeceğini düşünen Fransızlar bu imkanı size sunmuşken neden bunu değerlendirmeyesiniz ki?
"Champs Elyees" (Şanzelize): Bu ismi duymuş olma ihtimaliniz çok yüksek ama bu caddeyi kendi gözlerinizle görmek ve İstanbul'da Şanzelize benzetmesi yapılan bir çok semtle arasında ki farkı fark etmek hiç de zor olmasa gerek! Alışveriş, moda, kafeler restoranlar bu sokakta toplanmış adeta sizi keyif yapmaya çağırıyor.

ŞEHİR: BORDEAUX
Şarap, şarap ve şarap... Dünyanın en büyük ve en eski şarapları bu bölgede üretilir. Özellikle Fransızlar kırmızı şarap konusunda çok iddialıdırlar. Şarap üretimi konusunda çok elverişli bir iklime sahip olan bölgede bulunan şarap fabrikalarını gezme fırsatını sakın kaçırmayın!
Paris'e 579 kilometre uzaklıkta olan bu şehrin, bir diğer özelliği de futbol tutkunlarını ilgilendirecek türden. Birçok futbol maçlarının bu şehirde oynanıyor. Bu statları maç kargaşası olmadan görmekte size ayrı bir keyif verecektir .


ŞEHİR: MARSEİLLE
Bordeaux ve Lyon gibi bir futbol şehri olan Marseille de futbol tutkunları için gezmeye doyum olmayan şehirler arasında. 

ŞEHİR: STRASBOURG
Tarihi geçmişi ile ilgi odağı olan şehrin en önemli özelliklerinden birside; Avrupa’nın en önemli kaplıcalarından biri olan "Baden-Baden" kaplıcalarının bu şehirde olmasıdır. Ayrıca aralık ayında Starsbourg'da kurulan Noel Pazarı'da dünyanın 4 bir yanından turistleri buraya çekmektedir. Noel zamanı, meydana büyük bir Noel ağacı dikilir ve her yer ışıl ışıl bir şölen havası içindedir. Son bir ayrıntı olarak; Strasbourg’a gelmişken buraya özel olan beyaz (bianco) şaraplarının tadına bakmadan asla dönmeyin, pişman olabilirsiniz!
En iyi aşçıların Fransız olması ve en iyi restoranların Fransa'da bulunması, bu ülkede ne kadar keyifli yemekler yiyeceğiniz bir göstergesidir. Fransa da keyifle ve zevkle kurulan masalarda, bir yandan şarabınızı yudumlarken, bir yandan da bulunduğunuz şehrin manzarasını seyre dalmak sizi büyülemeye yetecektir. Fransa'nın, özenle hazırlanan masalar dışında, bütün dünyaya yayılan bir mutfak kültürü vardır. Yemeklerinde genellikle et veya et suyu kullanılır. Özel peynirlerini de birçok yemeğin içine katarak farklı tatlar ortaya çıkarmayı başarmışlardır.

NE ALSAK?
Modanın merkezi sayılan ülkelerden bir tanesi Fransa’dır. Lacoste, Hermes, Louis Vuitton ve erkeklerin gözde markası olan Daniel Hechter gömlekleri, takım elbiseleri henüz Türkiye ye gelmeden önce yeni kreasyonlarını Fransa'da bulabilir ve satın alabilirsiniz. Alışveriş konusunda ufak bir hatırlatma; Fransa'ya giderken yanınızda eğer Fransız markasının taklit bir kıyafet ya da eşyası bulunursa gümrükte çok ciddi problemlerle karşılaşabilirsiniz.
Gör:Eiffel kulesinden Paris'i gör.
Gez: Fransa Müzelerini gez.
Eğlen: Moulin Rouge'da eğlen.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder